dijous, 2 d’octubre del 2008

Publicar un video d'internet en una entrada del blog

Mirant les opcions que ofereix el blog podem trobar en la pestanya "redactar" opcions com escollir tipografia, negreta, cursiva, color del text, crear un vincle, alineació del text (esquerra, centrat, dreta o justificat) llista numerada, llista per punts, us de cometes, corrector ortogràfic, afegir una fotografia o afegir un vídeo.

Bé doncs, m'he fixat que les opcions de foto i vídeo serveixen en el cas de la fotografia, per adjuntar al nostre text una fotografia ja guardada en el nostre disc dur (o disc extern com podria ser un pendrive) o mostrar una fotografia ja existent en Internet indicant la seva URL on es troba.
Però en el cas del vídeo únicament podem adjuntar un vídeo ja guardat en el nostre disc dur. Ara bé, si volem mostrar un vídeo situat per exemple en un dels portals més famosos de la xarxa com és youtube , tenim tres opcions:

  • la primera i més coneguda per a tothom: copiar íntegrament la url on està situat el vídeo i crear un enllaç.
  • La segona, incloure un gadget de vídeos que inclourà una barra de vídeos de clips de YouTube i Google Video perquè així els lectors ho vegin sense sortir de la pàgina.
  • La tercera manera, i al meu entendre molt més còmoda perquè et permet visualitzar en la mateixa entrada del blog el vídeo, consisteix en situar-se en la pestanya edició html i allí copiar el codi que t'ofereix youtube en l'apartat Embed (just a sota d'on ens mostra la url). L'etiqueta embed és aquella que és fa servir per insertar arxius de vídeo.
No cal tenir grans nocions de programació en html per fer servir aquesta etiqueta, simplement un cop tinguem tot el text escrit ens dirigim a la pestanya edició html, copiem el codi embed del vídeo i l'enganxem íntegrament.
Veureu com en la pestanya d'edició en html surten moltes més etiquetes entre el nostre text, aquestes fan referencia a modificacions que hi hem aplicat des de la pestanya redactar (com negreta, cursiva, canvi de color... etc)

Com a exemple posaré un vídeo de la Blanquerna del curs passat trobat en el portal youtube:




Espero haver ajudat algú que desconegues aquesta possibilitat en la creació i disseny d'entrades del seu blog. Entre tots crec que podem anar ampliant els nostres coneixement ja sigui en les noves tecnologies com en altres camps i matèries.