diumenge, 16 de novembre del 2008

Pràctica Vídeo

Pràctica obligatòria de classe que consistia en la gravació i muntatge d'un petit curt (no superior a 3minuts) on s'intentés expressar alguna emoció o sentiment.



Els passos seguits varen ser els següents:
  1. Un cop varem tenir tot el vídeo gravat ens vam dirigir a la sala de muntatge, allà utilitzant el PinacleStudio vam capturar en l'ordinador el que teníem en la cinta miniDV.
  2. Crear una carpeta on desàrem tot el projecte i arxius d'àudio i imatge necessaris a l'hora de muntar el vídeo.
  3. Un cop ho vam tenir tot capturat vam procedir a seleccionar les escenes bones i muntar-les segons el guió establert prèviament.
  4. Posar títols de crèdit al final que apareguin de la part inferior de la pantalla i també col·locar el títol del vídeo al inici d'aquest.
  5. Posar l'àudio en la pista corresponent i efectes sonors. Retocant si calia les curves de volum i duració.
  6. Posar efectes de transició entre algunes escenes.
  7. Finalment, exportar el projecte en el format desitjat pensant per a on tenia que ser reproduit, en aquest cas el portal youtube, per així tenir en compte la grandària i qualitat final de l'arxiu. Vam seleccionar el format Windows Media en qualitat alta (Grandària 720x576, a 25 fps (frames per segon o imatges per segon que es voran) 48 khz en àudio (no perdem qualitat) i comprimit en relació al pes inicial del vídeo (format dv) per tal d'assolir una relació d'uns 10mb per cada minut de vídeo.
  8. Penjar-ho al portal Youtube i publicar-ho en una entrada del bloc copiant el codi embed.
*Vàrem tenir alguns problemes en els dies de muntatge, i per falta de temps no vam poder esbrinar perquè l'àudio desapareix i retorna cap al final. Recordar a tothom que guardin sempre les captures de vídeo en la mateixa carpeta que el projecte, això els permetrà no perdre feina ja feta.