dijous, 20 de novembre del 2008

El quotidià acaba amb l'excepcionalitat

Exercici fet a classe en els primers dies de curs (30/09/08) i que no sé perquè no havia publicat en una entrada del bloc. L'exercici el vaig fer juntament amb el meu company de classe, Franc Mir, i consistia en veure un vídeo que tractava de com realitzar un treball de recerca, gravant i enregistrant tots els passos de l'experiment químic i posteriorment exposar-ho en una pàgina web.
El video corresponent el podem veure al següent enllaç del tv3.cat/videos

L'activitat que ens mostraven era el següent:
  • Nom de la experiència: Treball de recerca
  • Escola privada o pública : Pública, l'IES Emperador Carles (Barcelona)
  • Nivell educatiu: 2n de Batxillerat
  • Descriu molt breument l’objectiu principal de l’experiència: L'objectiu principal del treball de recerca i concretament d'aquest treball que acabem d'observar és posar en pràctica les teories de física i química estudiades i assolides a classe, a més de l'investigació personal realitzada per l'alumne. També forma part de l'objectiu del treball enregistrar aquestes pràctiques en un DVD i publicar-les a una pàgina web perquè quedi constància del seu treball i tothom pugui veure el seu experiment de forma detallada i tantes vegades com faci falta.
  • Es pot aplicar a algun altre nivell educatiu? Per què?: Considerem que no es podria aplicar a nivells educatius de primària ni d'educació secundària obligatòria ja que s'han de tenir unes nocions teòriques i pràctiques sobre la matèria de física i química. A la vegada per poder portar a terme l'enregistrament, muntatge del DVD i publicació d'una pàgina web s'han de tenir uns coneixement bàsics sobre els programes a utilitzar i una relació i familiarització amb les noves tecnologies, les quals entenem que fins al batxillerat encara no tenim del tot assolides.
  • Quin programari s’utilitza? Fes una llista: Pinacle Studio, per realització i muntatge del DVD, i Dreamweaver per construir la pàgina web.
  • Quina és la seqüència didàctica: Entenem que primerament s'han d'aprendre i tenir molts clars els conceptes de física i química per tal de poder realitzar l'experiment d'una manera satisfactòria. A continuació s'ha de triar el tema, és a dir, l'experiment que volem realitzar i realitzar-lo d'una manera segura aplicant les teories estudiades i/o investigades mentres alhora ho estàs gravant amb una càmara de video. Seguidament s'ha de muntar el video perquè tot quedi ordenat i els passos ben clars. Després es construeix i es programa una pàgina web i per últim es pública el vídeo a la pàgina corresponent.